Bu Blogda Ara

14 Şubat 2015 Cumartesi

Windows Movie Maker film dosyası kaydetme problemi.

Windows movie maker isimli uygulamada bazı videolarını birleştirerek bir kompozisyon elde etmek, başlıklı, alt yazılı felan bir video oluşturmak istediniz diyelim. Videolarınızı çekmiş olduğunuz cihazdan (örneğin bir dijital kamera ya da bir akıllı telefondan) bilgisayarınıza aktardınız. Aktardığınız videoları windows movie maker programına almak istediniz. Alamadınız. Çünkü dosya biçimi movie makerın desteklediklerinden biri değilmiş. Hadi Format Factory isimli pratik uygulamayı kurdunuz ve dosyaları wmv e dönüştürdünüz. Windows'un dosya biçimi ya... Çalışacak. Evet. Dosyaları programa alabildiniz şimdi. Güzelce hepsini zaman çizelgesine koydunuz ardı ardına. Kestiniz, biçtiniz. Başına başlık, sonuna sonluk eklediniz. Her şey tamam. Dosya menüsünden film dosyasını kaydet seçeneğini seçeceksiniz ki son videonuzu oluşturabilesiniz. Onu da yaptınız bekliyorsunuz şimdi. 10 dk. kaldı diyor, sonra 20'ye yükseliyor, sonra 200, sonra 2000. Biter mi ? Bitmez.! bitmedi de. Sabaha kadar açık bıraktım bilgisayarı olur diye... 20.000 olmuş. Bitmemiş. Sonra kafayı çalıştırdık biraz tabi. Biraz da araştırma sonucu ipucu bulduk. Sorun bizim küçük video dosyalarının biçimlerindenmiş meğer.

Wmv biçimindeki bu dosyaların biçimlerine aldanmayın. Çalışmadı. Belki de bizim format factorynin uyumsuz bir dosya çıkarmasıydı sorun ama çalışmadı işte. Ben de yine aynı format factory ile bu sefer bu küçük dosyaları DivX formatına dönüştürdüm. Yine kestim biçtim, film olarak kaydet dedim. 5 dk.da bitti iş. Aklınızda olsun Divx.


5 Şubat 2015 Perşembe

Zeytin bütün ağaçların ilkidir…

“Olea prima omnium arborum est..”
 
Efsaneye göre Havva ile birlikte yasak meyveyi yiyerek cennetten kovulan Adem, 930 yaşındayken öleceğini hisseder ve Tanrı’dan kendisini ve tüm insanlığı bağışlamasını dilemeye karar verir. Bu konuda oğlu Şit’i (ŞİT: Kuran’da ismi geçmeyen peygamberlerden biridir. Adem’den sonra dünyaya gönderilen ikinci, dünyada doğan ilk peygamberdir. Yahudi, Hristiyan ve İslam inancına göre Adem peygamberin üçüncü oğludur. Kabil’in Habil’i öldürmesinden 5 yıl sonra doğmuştur. Diğer kardeşlerinin aksine Şit ikiz olarak değil, tek başına doğmuştur. Şit'in bir ismi de Şis'tir. Şis, İbranice Allah’ın hibesi anlamına gelmektedir.) görevlendirir ve onu cennet bahçesine gönderir. Bahçenin bekçiliğini yapan melek Şit’in duası üzerine İyi Kötü Ağacı'ndan aldığı üç tohumu ona verir ve babasını gömmeden önce tohumları onun ağzına koyması gerektiğini söyler. Adem kısa bir süre sonra ölür ve Tabor Dağı (Tabor Dağı: İsrail'in kuzeyinde, eskiden Galile olarak anılan ülkede yer alan bir dağ) yakınındaki Hebron Vadisi’ne gömülür. Adem’in gömüldüğü yerde yeşeren üç ağaç zeytin, sedir ve servi’dir. Tanrı ve insan arasında barış sağlanmıştır. Zeytin ağacının yetiştirilmesi ve bakımı oldukça zordur. Ama zeytin ağacı, insanoğlunun bu  emeğinin karşılığını cömertliğiyle öder.
 

Zeytin ağacıyla ilgili bu yazıdan başka bir çıkarım daha yaptım. Paylaşmak istedim.

Zeytin ağacıyla ilgili bu yazıdan başka bir çıkarım daha yaptım. Paylaşmak istedim. Okuyunca aynı çıkarımı siz de yapacaksınız sanırım. Bakalım kimler kral olmaya meraklı, kimler değilmiş; ya da olmamalıymış. Buyurun...

Hakimler Kitabı
((İbranice: Sefer Shoftim ספר שופטים) ilk olarak İbranice yazılmış bir İncil kitabıdır. Tanah’da ve Hıristiyanların Eski Ahit’in içinde yer alır.)
 
"Ağaçların kralı"
 
Hâkimler Kitabı'nda geçen bir öykü, ağaçların kendilerine kral seçmek için ilk olarak zeytin ağacına başvurduklarından bahseder: "Vaktiyle ağaçlar, kendilerine kral meshetmek için gittiler; ve zeytin ağacına dediler: Bize kral ol. Ve zeytin ağacı onlara dedi: Allah'ın ve insanın bende sena ettikleri (övdükleri) yağımı bırakayım ve ağaçlar üzerinde sallanmaya mı gideyim?" Zeytin ağacından "hayır" yanıtını alan ağaçlar, daha sonra incir ve asmaya giderler. Ancak incir ve asma da, aynı gerekçeyle kral olmayı reddederler. Hâkimler Kitabı'ndaki öyküden, ağaçların kendilerine kral olarak “kara çalıyı” seçtiklerini ve kara çalının da krallığı kabul ettiğini öğreniriz.